طرز تهیه کباب برگ رستورانی در یک نگاه

برای طرز تهیه کباب برگ ترد و آبدار، گوشت راسته گوسفند یا گوساله را به ضخامت کمتر از یک سانتی‌متر برش بزنید و با بیفتک‌کوب یا سیخ فلزی یا پشت چاقو بکوبید تا بافت سفت آن، نرم شود ولی پاره نشود.

سپس گوشت‌ را با آب پیاز، روغن زیتون و انواع ادویه معطر مزه‌دار کرده و در یخچال به مدت ۶ تا ۸ ساعت استراحت دهید. سپس کباب برگ را سر سیخ بزنید و روی زغال گداخته، کباب کنید. می‌توانید روی کباب برگ را با کره و زعفران دم کرده، رومال کنید. کباب برگ که آماده شد، آن را در کنار برنج ایرانی، میل کنید.

برای مطالعه مواد لازم، مراحل طرز تهیه و فوت و فن‌های یک کباب برگ آبدار تبریزی ادامه این مطلب را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه کباب برگ گوسفندی (یا گوساله)

مواد اولیهمقدار مورد نیاز
گوشت راسته گوسفند یا گوساله۱ و نیم کیلوگرم
پیاز۱ عدد بزرگ
سیر۲ حبه
روغن زیتون۱/۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
 نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم
برگ رزماری و میخکبرای مرینیت گوشت کباب برگ
سرکه قرمز و جوز هندیبرای مرینیت گوشت کباب برگ
زعفران دم کرده و کرهبرای رومال کباب برگ
زغال کبابی و سیخ کباببرای پختن کباب برگ
گوجه کبابی و  برنجبرای سرو کباب برگ

 

مدت زمان آماده سازی و استراحت گوشت: ۲ تا ۸ ساعت

مدت زمان مورد نیاز برای پخت کباب برگ: ۱۵ تا ۲۰ دقیقه

میزان کالری به ازای ۱۰۰ گرم یا یک سیخ کباب برگ: حدود ۳۶۰ کیلوکالری

مراحل طرز تهیه کباب برگ رستورانی در خانه

 

کباب برگ یکی از کباب‌های اصیل ایرانی با ریشه تبریزی است که از گوشت فیله گوسفندی یا گوساله درست می‌شود. درست کردن کباب برگ در خانه کار چندان سختی نیست. با مراحل آموزش بهترین کباب برگ خانگی همراه ما باشید.

مرحله اول: گوشت کباب برگ را آماده کنید

طریقه برش گوشت در کباب برگ رستورانی در خانه

در دستور کباب برگ به سبک رستوران‌ها از یک روز قبل یا اگر فرصت زیادی ندارید حدود ۶ ساعت قبل، گوشت را مزه‌دار کنید. در طرز تهیه کباب برگ گوسفندی برای مزه‌دار کردن گوشت ابتدا آن را خوب بشویید و خشک کنید.

یادتان باشد بهتر است پهنای کباب کوبیده حدود چهار انگشت یا در حدود ۸ تا ۱۰ سانتی‌متر باشد. وزنی هم که برای کباب‌ها در نظر می‌گیرید، باید حدود ۲۰۰ گرم باشد. 

 

مرحله دوم: گوشت کباب برگ را بکوبید

گوشت کباب برگ را بکوبید

گوشت کباب برگ را روی تخته گوشت بگذارید و با استیک‌کوب حسابی بکوبید تا پهن شود و قطر آن به حدود نیم سانتی‌متر برسد. اگر گوشتی که استفاده می‌کنید ضخامت زیادی دارد و با استیک‌کوب هم به پهنای دلخواه شما نمی‌رسد، بهترین کار این است که ابتدا با یک چاقوی تیز و با دقت از پهنا به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و سپس هر قسمت را با بیفتک‌کوب آنقدر بکوبید تا به قطر و ضخامت دلخواه برسید. بهترین کباب برگ کبابی است که خوب کوبیده شود و بعد از پخت نرم و آبدار باشد.  

 

مرحله سوم: مواد مرینیت کباب برگ را آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه کباب برگ آبدار، باید گوشت این کباب را مثل انواع کباب، قبل از به سیخ کشیدن مزه‌دار کنید. برای مرینیت کردن گوشت پیازها را پوست بگیرید و رنده کنید. سیرها را هم رنده کنید. آب پیازهای رنده شده را بگیرید. گوشت را در یک پلاستیک زیپ‌کیپ بگذارید. می‌توانید گوشت را در یک ظرف مناسب هم بگذارید.

مرحله چهارم: گوشت کباب برگ را مزه‌دار کنید

به گوشت کباب برگ، روغن زیتون، آب پیاز رنده شده، برگ رزماری، سرکه قرمز، برگ بو، میخک، جوز هندی، زعفران دم کرده و دو حبه سیر رنده شده اضافه کنید. درب پاکت را ببندید و گوشت را در یخچال بگذارید. حدود ۲ تا ۸ ساعت گوشت‌ها را با مواد استراحت دهید تا مزه‌دار و ترد شوند.

برای خرید انواع ادویه معطر غذا، روغن زیتون، سرکه و زعفران باکیفیت می‌توانید از فروشگاه‌های افق کوروش به روش‌های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله پنجم: گوشت کباب برگ را به سیخ بکشید

برای به سیخ زدن کباب برگ، گوشت‌ را از یخچال و پاکت زیپ کیپ بیرون بیاورید. گوشت را روی سطح کار قرار دهید. با دست روی گوشت را بگیرید تا در جای خود ثابت بماند. سپس سیخ را آرام آرام از زیر دست‌تان وارد گوشت کنید. تکه‌های گوشت باید پس از سیخ کشیدن به هم چسبیده باشند.

در نحوه درست کردن کباب برگ دقت کنید که وقتی گوشت را می‌کوبید، گوشت تکه تکه می‌شود. در هنگام سیخ زدن کباب باید تکه‌های گوشت را روی تخته گوشت قرار می‌دهیم و با دست ثابت نگه می‌داریم. سپس سیخ را از میان گوشت رد می‌کنیم و به همین ترتیب تمام گوشت‌ها را سیخ می‌کنیم.

مرحله ششم: کباب برگ را روی منقل کباب کنید

در این مرحله از طرز تهیه کباب برگ گوساله یا گوسفندی، زغال‌های گداخته را آماده کنید تا حرارت یکسانی داشته باشند. در صورت تمایل چند عدد گوجه را هم سیخ بگیرید و روی منقل بچینید.

سیخ‌های کباب را روی حرارت قرار دهید و با دقت زیر و رو کنید تا گوشت کباب شود (بهترین آتش برای کباب آتش ذغال است)، برای درست کردن یک کباب برگ نرم و آبدار باید حوصله به خرج دهید.

هر سمت سیخ‌ها را باید حدود ۵ تا ۷ دقیقه روی حرارت بگیرید. اگر احساس کردید در زمان کباب کردن، گوشت خشک می‌شود، به خصوص اگر برای کباب برگ گوشت گوساله استفاده می‌کنید، می‌توانید روی گوشت‌ها با فرچه مقداری از ترکیب کره و زعفران دم کرده بمالید. در اواسط پخت مقداری نمک روی گوشت در حال کباب بپاشید. 

سیخ، زغال کبابی، زعفران و انواع کره حیوانی و گیاهی را به روش‌های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه‌های افق کوروش می‌توانید تهیه کنید.

مرحله آخر: کباب برگ مجلسی را سرو کنید

در آخرین مرحله از تهیه کباب برگ رستورانی باید کباب را سرو کنید. بهتر است کباب برگ را در کنار برنج و گوجه کبابی سرو کنید. زمانی که کباب برگ را در کنار نان سرو می‌کنید، چربی گوشت به خورد نان می‌رود و گوشت کباب خیلی زود خشک می‌شود و نرمی و لطافتش را از دست می‌دهد. برای کشیدن کباب از سیخ، کباب را مستقیم روی برنج چلو بگذارید و با دقت از سیخ جدا و سرو کنید.

برای خرید انواع برنج ایرانی و خارجی می‌توانید از فروشگاه‌های افق کوروش به روش‌های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

 

روش تهیه کباب برگ در فر

طرز تهیه کباب برگ در فر

اگر می‌خواهید کباب برگ را در فر تهیه کنید، گوشت‌ها را مانند روش بالا، آماده و مزه‌دار کنید و در یخچال استراحت دهید. سپس گوشت‌ها را سر سیخ بزنید و سیخ‌ها را در یک سینی فر بچینید، طوری که روی هم قرار نگیرند. فر را روشن و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید.

وقتی فر داغ شد، سینی حاوی سیخ‌های کباب برگ را در فر بگذارید. روی گوشت را زعفران دم کرده و کره بمالید و به مدت ۷ دقیقه صبر کنید. اجازه دهید یک سمت کباب‌ها طلایی شود. سپس درب فر را باز کنید و سیخ‌ها را برگردانید تا سمت دیگر آنها هم طلایی شود. هر دو طرف کباب برگ که پخت، آن را از فر خارج کرده و با برنج سرو کنید.

نکته: اگر می‌خواهید کباب برگ در فر، طعم و عطر زغالی بگیرد، یک یا دو تکه زغال را روی گاز، گداخته کنید و در یک کاسه بگذارید. زغال‌ها را در فر قرار دهید و روی آنها، دو قطره روغن بریزید. درب فر را ببندید و اجازه دهید، دود زغال فضای فر را پر کند و کباب برگ بوی زغالی بگیرد.